Alexandru Pascadi – admis la Princeton, Stanford, Caltech, UCLA, Carnegie Mellon, Duke

Daca ar fi sa descriu programul de pregatire al doamnei Maracine intr-un singur cuvant, acel cuvant ar fi complet. Aplicarea la universitatile americane si engleze este un proces îndelungat care implica mai multi pasi dificili: sustinerea examenelor SAT si TOEFL, scrierea a numeroase eseuri pe diverse subiecte, completarea unor aplicatii, solicitarea de ajutor financiar si acordarea de interviuri. Din fericire, doamna Maracine a fost acolo pentru a-mi oferi indrumarea si expertiza necesara pe parcursul intregului proces, intr-un mod meticulos si profesional, dar si agreabil si relaxat.


Alexandra Dima – admisa la Stanford, MIT, Columbia, Caltech

Scrierea eseurilor de admitere pentru facultate este una dintre cele mai dificile provocari pe care le-am intampinat in timpul procesului de aplicare la facultatile din SUA si UK. Cu toate acestea, doamna Maracine mi-a dat sfaturi foarte valoroase pentru realizarea acestora, invatandu-ma tot ce trebuie sa stiu despre procesul de aplicare. Cu ajutorul ei, am reusit sa transmit o imagine autentica, puternica si completa a personalitatii si realizarilor mele prin intermediul eseurile mele.


Paula Gradu – admisa la Yale, Princeton, Upenn, Columbia, Caltech, Berkley

Doamna Maracine a inceput sa-mi ofere indrumare cu mult inainte sa fiu in clasa a12a. Datorita ei am inteles ca nu este suficient sa ai rezultate bune la testele standardizate, ci ca este de asemenea important sa devenin un membru proactiv al societatii si sa imi transform interesele pentru anumite domenii in actiuni. Incepand cu clasa a12a, doamna Maracine m-a ajutat atat sa dau forma conceptiilor si convingerilor mele prin eseuri bine scrise, gratie abilitatilor sale de creativitate si claritate. Datorita monitarizarii ei atenta, am reusit sa tin pasul cu acest proces solicitant. Am fost foarte incantata la final de forta, coeziunea, si impactul continutului aplicatiei mele.


Ioana Teodorescu – admisa la Princeton, MIT, Boston University

Dna Maracine m-a ghidat de-a lungul întregului proces de aplicare, mai intai pregatindu-ma sa imi ating scorurile propuse la examenele SAT si TOEFL si, dupa acea, oferindu-mi ajutor la conceptualizarea eseurilor de aplicare dintr-o perspectiva care a fost in acelasi timp si tehnica si creativa. Tot dansa m-a pregatit riguros de interviuri, ceea ce mi-a permis sa pot da o impresie excelenta in timpul acestora. Experienta si profesionalismul doamnei Maracine, impreuna cu atitudinea ei calma si linistitoare, mi-a dat increderea si siguranta necesara pentru a obtine niste admiteri impresionante la facultati de top asa ca o recomand tuturor elevilor care doresc sa aplice la astfel de universitati.


Raluca Gaina – admisa la University of Pennsylvania

Cand mi-am dat seama in liceu ca vreau sa aplic la facultati in SUA, mi-a fost greu sa inteleg din cautarile mele pe net ce trebuia sa fac in mod exact si cum. Dupa ce am inceput sa lucrez cu doamna Maracine, ea m-a ajutat foarte mult cu toate etapele aplicarii, mi-a explicat foarte clar cum trebuie sa imi structurez eseurile, si cum sa dau ideilor mele o forma concreta si estetica. Ea m-a sustinut de-a lungul intregului program de pregatire pe care l-am facut impreuna și a fost intotdeauna acolo pentru mine cu sfaturi si incurajari ori de cate ori aveam nevoie. Mi-am dat seama ca procesul nu a fost atat de coplesitor pe cat am crezut ca va fi, datorita ajutorului doamnei Maracine.


Simona Diaconu – admisa la Princeton

Ceea ce m-a ingrijorat cel mai tare cand am decis sa aplic la facultatile din SUA a fost cu siguranta faptul ca trebuia sa scriu mai multe eseuri. Dupa ce am am inceput sa colaborez cu doamna Maracine, am invatat insa cum sa organizez aceste eseuri, cum sa imi clarific ideile si argumentele si sum sa fiu convingatoare in dosarul meu ade admitere. In cele din urma, incorporarea acestor detalii tehnice in eseurile creative pe care a trebuit sa le scriu nu s-a dovedit a fi o misiune imposibila, asa cum am crezut, si toate datorita feedback-ului si sprijinului moral al doamnei Maracine.


Stefan Spataru – admis la Harvard

Fiind pasionat de matematica, avusesem foarte putina expunere la scrierea eseurilor, mai ales intr-o limba straina. Doamna Maracine m-a ajutat pe tot parcursul drumului catre admiterea la Harvard – incepand cu examenele SAT si Toefl pe care trebuia sa le sustin si continuand cu eseurile pe care trebuia sa le depun la colegii pentru aplicare. Doamna Maracine m-a ajutat mult sa imi dau seama de punctelor slabe ale aplicatiei mele si sa imi dau seama cum le puteam ameliora. Pentru mine problema cea mai mare a fost ca, desi aveam multe idei care ar fi dus la eseuri bune, nu reuseam sa le gasesc formularea adecvata. Datorita doamnei Maracine nu numai ca am avut un dosar de aplicare mai competitiv, dar am devenit foarte bun la „essay writing”, o abilitate care imi este foarte utila acum la facultate.


Vlad Batagui – admis la Harvard si Northwestern

Cand am inceput sa aplic la la universitatile din SUA si Marea Britanie eram constient de faptul ca aplicarea era un proces foarte complex. Cu toate acestea, doamna Maracine a facut ca intregul proces sa para simplu, oferindu-mi de fiecare data toate informatiile necesare precum si sfaturi personalizate in functie de personalitatea si realizarile mele. De la inceput, pregatirea pentru examenele SAT si TOEFL a fost foarte profesionala si a dat rezultate remarcabile intr-un timp scurt. Dupa ce am identificat impreuna universitatile care mi s-ar potrivi, doamna Maracine m-a ajutat mult cu brainstormingul pentru eseuri si mi-a dat indicatii esentiale pentru rezolvarea problemelor structurale, gramaticale si de claritate din aceste eseuri. Desi foarte stresant, intregul proces de aplicare s-a soldat cu un mare succes si sunt foarte incantat si recunoscator ca voi face parte din „Harvard Class of 2021” anul acesta!


Paul Petrescu – admis la Princeton

Inainte sa o intalnesc pe doamna Florina Maracine stiam putine despre posibilitatea de a studia in Statele Unite, si mult mai putin despre procesul prin care fiecare elev roman trebuie sa treaca pentru a ajunge la o universitate buna. Acest proces, ce presupune obtinerea de scoruri foarte bune la examenele SAT si TOEFL, impreuna cu scrierea eseurilor pentru aplicare este greu pentru un student roman, care nu foloseste Limba Engleza ca limba materna. Examenele presupun un nivel de cunoastere a Limbii Engleze mult superior celui la care se preda in liceele din Romania, avand un vocabular mult mai academic si necesitand o cunoastere completa a gramaticii Limbii Engleze. Doamna Maracine m-a invatat cum sa studiez pentru aceste examene ca sa obtin scoruri foarte bune, iar intre timp m-a indrumat in procesul de aplicare la universitatile din Statele Unite. Astfel, cu ajutorul doamnei Maracine, am invatat sa scriu eseuri in Engleza cu o structura, un vocabular si un stil mai bun, care sa prezinte mai bine ideile pe care vreau sa le exprim si care sa aibe un impact mai mare asupra cititorului. Numai cu ajutorul doamnei Maracine am reusit sa fiu admis la una din cele mai bune universitati din Statele Unite, Princeton University.

Ce m-a atras sa studiez în Statele Unite? In primul rand, posibilitatea de a studia cursuri mult mai diverse decat cele de acasa si posibilitatea de a obtine diplome de absolvire in domenii diferite, astfel dezvoltandu-mi cunoasterea in mai multe domenii, spre deosebire de invatamantul unidirectional de acasaă. Faptul ca la Princeton am posibilitatea de a-mi alege propriile cursuri din literalmente mii de cursuri si de a avea profesori de renume este intr-adevar unul din cele mai mare avantaje de a studia in Statele Unite. In plus, pentru a afla mai multe despre diferitele culturi din lume, studentii pot sa isi ia si un semestru sau un an de studiu in strainatate, totul prin intermediul universitatii. In fiecare vara, sunt oportunitati de internship-uri in Statele Unite si in multe tari din strainatate, unde studentii pot sa lucreze in domenii diverse, sa faca o scoala de vara pentru a aprofunda o limba straina, sau sa lucreze in cercetare alaturi de un profesor al universitatii. De asemenea, un alt motiv a fost faptul ca aici, in campusul universitar, studentii se pot implica in sute de activitati, de la aproape orice tip de sport, pana la cele mai rar intalnite activitati, precum jongleria. Aici orice student este incurajat sa aibe initiativa si sa faca activitatile care ii plac. Acestea sunt motivele pentru care am ales sa studiez in Statele Unite.


Tinu Bosinceanu – admis la Harvard

Procesul de aplicatie la o universitate din SUA este foarte complex si greu de realizat de unul singur. Eu am inceput pregatirea destul de tarziu, fara o idee concreta despre acest proces si privind inapoi mi se pare uimitor cat am reusit sa acumulez cu ajutorul doamnei profesoare Maracine. Pregatirea pentru TOEFL, apoi pentru SAT, formatul recomandarilor, lista universitatilor care ofera ajutor financiar pentru studenti internationali, sau burse de merit, structura eseurilor sau secretele unui interviu reusit sunt doar cateva dintre aspectele importante ale aplicatiei pe care le-am dezvoltat de-a lungul pregatirii. Ca urmare, am avut ocazia sa calatoresc la Richmond, in Statele Unite pentru un interviu, toate costurile fiind suportate de universitate.

Pe parcursul acestui proces intens de selectie am intalnit de multe ori obstacole care m-au demoralizat sau chiar m-au facut sa imi pierd increderea in mine. Dupa un raspuns negativ de la o universitate incepi sa iti pui intrebari de genul: oare scorurile sunt prea mici? Sau: oare eseurile nu sunt destul de puternice? Discutiile cu doamna Maracine m-au invatat sa fiu sigur pe mine si sa lucrez in acelasi ritm intens pana la final.

Cel mai mare defect al meu este probabil ca fug mereu dupa ultimul tren. Asa am patit si acum cateva saptamani cand am ajuns pe peron prea tarziu (chiar daca trenul avusese intarziere). Dupa ce am alergat ca un nebun tot peronul 12 si am ajuns aproape de usa, trenul a inceput sa accelereze, asa ca ma gandeam sa ma opresc. Nu am facut-o totusi deoarece conductorul de la vagonul de dormit m-a prins de mana si m-a tras în vagon… La fel am patit si cu procesul de aplicatie… am plecat tarziu, a trebuit sa alerg mult (uneori literalmente), dar cel mai important… am avut noroc cu doamna Maracine, care pe langa ca m-a tras in tren, m-a asezat si la clasa I.


Andrei Ciupan – admis la Harvard

Doamna profesoara Maracine a fost pentru mine o imensa sursa de ajutor si sprijin, incepand cu clasa a XI-a si pana in prezent, fiindu-mi alaturi intr-o multitudine de moduri. La intalnirile cu dumneaei aveam mereu foarte multe surse de documentare, de la dosarele fostilor elevi la brosuri cu facultati, topuri, carti pentru aplicatie si o colectie imensa de carti pentru SAT si TOEFL, atat de multe si variate incat nu a fost nevoie sa cumpar nicio carte pentru aplicatia in SUA.

Metoda doamnei profesoare este sa evalueze cunostintele fiecarui candidat, sa aprecieze care sunt domeniile in care are nevoie de mai mult ajutor, si sa-i recomande ce sa lucreze dintre acele materiale pentru a-si putea imbunatati performanta.

Pentru orice intrebare primeam mereu un raspuns foarte documentat si precis, incat cu cateva luni inainte de termenul limita pentru aplicatii stiam aproape totul despre asteptarile facultatilor si modul in care trebuie sa imi fac aplicatia.

Excursia in SUA, in care am facut un tur al multor facultati importante, a fost o motivatie imensa sa dau tot ce am mai bun pentru aplicatia în SUA, pentru ca am avut sansa sa vad campusurile facultatilor si sa aflu multe despre particularitatile fiecareia.

Pe parcursul intregii pregatiri doamna profesoara reuseste sa ne cunoasca foarte bine performantele si caracterul, astfel ca, atunci cand discutam aplicatia finala, este in situatia de a ne consilia asupra alcatuirii dosarului.

Pentru fiecare etapa a aplicatiei, de la teste la eseuri si interviuri, si in intreaga perioada de cand tinem legatura, doamna Florina Maracine a fost si este o reala sursa de ajutor si un foarte bun prieten.


Madalina Persu – admisa la Harvard

Sunt foarte recunoscatoare doamnei profesoare Florina Maracine pentru ajutorul acordat in pregatirea mea pentru sustinerea testelor SAT 1 si Toefl, precum si pentru consilierea pe care mi-a oferit-o asupra prezentarii performantelor mele in dosarul de aplicatie.

Am inceput colaborarea cu doamna profesoara cu doi ani inainte de depunerea aplicatiei, ceea ce mi-a permis sa asimilez temeinic cunostintele. Cand esti olimpic international e greu sa intelegi ca nu e suficient sa fii exceptional in domeniul tau si ca ai nevoie de cunostinte de engleza extrem de bune si specializate pentru a fi admis la o universitate de top din SUA. Din fericire eu am inteles lucrul acesta cand am cunoscut-o pe doamna profesoara. Cu ajutorul dansei, nu numai ca mi-am perfectionat cunostintele de engleza, dar am si invatat sa comunic mai elocvent si eficient. Consider ca am luat o decizie foarte inspirata cand am inceput sa lucrez cu doamna profesoara Maracine care m-a sprijinit in realizarea visului meu de a studia la Harvard.


Otilia Pupezeanu – admisa la Princeton

Doamna profesoara Florina Maracine m-a ajutat foarte mult in procesul de aplicatie. Am primit sfaturi foarte importante in privinta eseurilor – de exemplu, cum sa reformulez anumite fraze sau cum sa-mi structurez ideile intr-un mod atragator –, si, de asemenea, in privinta alcatuirii unei aplicatii care sa iasa în evidenta, cel mai important lucru, dupa parerea mea. Colaborarea noastra a fost extrem de benefica in privinta testelor si a aplicatiei, si, in acelasi timp, similara cu legatura puternica pe care un student si-o creaza cu un profesor la o universitate americana.


Sanziana Munteanu – admisa la Princeton

Acum ca am ajuns la sfarsitul procesului de aplicatie, stiu ca Doamna Maracine merita un loc in fruntea listei. Sunt sigura ca nu as fi primit toate scrisorile de felicitari daca nu as fi avut indrumarea dumneai. M-a invatat ca prin exercitiu se capata perfectiune incuranjandu-ma sa studiez cartile de sat din impresionanta sa biblioteca. M-a invatat ca nu exista scrieri marete, ci doar revizuiri marete corectand si reformuland eseurile mele de aplicatie. M-a invatat sa fiu mandra de realizarile mele si sa reusesc sa transmit pasiunile mele ajutandu-ma sa concep un impresionant dosar de aplicatie. Multumesc, Doamna Maracine, pentru ca mi-ati schimbat viata.


Patricia Florescu – admisa la Harvard

Placute, eficiente si stimulante – asa imi amintesc de lectiile doamnei Maracine. Anul trecut am fost unul dintre studentii pe care dumneaei i-a pregatit pentru procesului de aplicatie la universitatile de top din America. Ce a inceput ca un vis, s-a transformat intr-o realitate datorita viziunii personale si experientei bogate a doamnei profesoare in complicatul proces de admisie, cat si datorita numeroaselor materiale pregatitoare ale dumneaei; incepand cu teste SAT pana la carti despre tehnicile de scrierea ale eseurilor de aplicatie. Mai mult decat atat, farmecul si tehnicile de predare ale doamnei Maracine au transformat un proces care altfel ar fi fost extenuant intr-o experienta cu adevarat revelatoare! Sfaturile valoroase ale doamnei profesoare m-au invatat sa inteleg subtilitatile unei aplicatii puternice care s-ar incadra intr-un set de cerinte ale universitatilor americane: reusita academica, implicare extracurriculara si personalitate interesanta. Insa, sfaturile doamnei Maracine au fost mai ales utile in evaluarea critica a punctelor tari si a punctelor slabe ale eseurilor de aplicatie. Desi la inceput parea aproape imposibil sa comprim experiente din viata mea in eseuri de 500 de cuvinte prin care sa transmit o poveste personala captivanta, dupa multe încercari esuate si dupa aplicarea sfaturilor si sugestiilor doamnei profesoare am reusit intr-un final sa redactez eseurile respective si chiar sa-mi faca placere sa le scriu.


Alatura-te celor peste 1000 de studenti care au beneficiat de servicile noastre!

Devino urmatoarea noastra poveste de succes!